tisdag 13 maj 2008

Nya supertunna Hoppediz!

Igår anlände första sändningen av de nya, supertunna vävda Hoppediz-bärsjalarna. Ni ser en ny, tunn 4,6 m Hoppediz i mitten på bilden, mellan en Sino och en vanlig 4,6 m Hoppediz som jämförelse. De är verkligen riktigt tunna! Inte lika någon annan av de korskypertvävda sjalarna som jag har känt på. Tråden i tyget är ungefär lika tunn som vanlig sytråd, tyget är rätt tätt vävt och ordentligt stretchigt. Eftersom den är vävd i korskypert har den den där extra smidigheten och avlastningen som det är svårt att få med ett annat vävsätt.

Känslan när man tar på den är len, mjuk och sval, ungefär som när man stryker med handen över ett riktigt fint, slätt och mjukt lakan. Fast betydligt stretchigare i tyget än lakansväv!

Här ser ni en närbild, med den tunna Hoppediz till vänster och den vanliga Hoppediz till höger. Klicka på bilden så får du upp den större, och då kan du se tjockleken i trådarna i tyget bättre.

Nu i första början kommer den att finnas i två längder, 4,6 m och 5,4 m samt fem färger: Kairo, Delhi, Montreal, Dublin och Panama. Priset är inte riktigt satt än, men det kommer att hamna ungefär på samma pris som den vanliga Hoppedizen ligger på idag. De nya tunna sjalarna levereras också med ficka fram och likadan knytinstruktion som de andra.

För alla som vill beställa kan jag säga att det kommer inte att dröja länge innan de ligger ute i vår butik. Och de som kommer på showroomet på Hälsingehöjden nu på fredag den 16 maj kan både klämma på och prova dem!

Inga kommentarer: