torsdag 7 april 2011

Vårpromenader med liten Isabella

Nu har vi börjat gå morgonpromenader, jag och lilla Isabella. Imorse var vi ute och njöt av den friska, droppande, porlande och knoppsprickande våren. Lillflickan ligger fint och tryggt och sover tätt intill mig mot min mage. Det är något visst att gå så, livet känns riktigt och hjärtat blir stort och varmt av att ha en liten människa sovande i total tillit mot bröstet. På vägen hem hittade jag en av de första blåsipporna!

Att bära barnet under jackan är både praktiskt och mysigt. Man slipper oroa sig för att det är för kallt eller för varmt. Man känner precis hur temperaturen är, eftersom man är så nära. Man kan röra sig fritt i skog och mark och behöver inte ens hålla sig till stigen. Det är också otroligt mysigt och man tankar på både sitt eget och barnets depå av det nyttiga hormonet oxytocin, som har så positiv inverkan på oss människor. Mer om det någon annan gång!



Vi har nu en lyxvariant av kappa, en fin schweizisk kappa med särskild insats för att bära barn med. Den kan användas både när man bär på magen och på ryggen, eller så kan man ta bort bärpanelen så blir det en vanlig kappa. Mamajacket heter den. Men det duger också bra med en vanlig jacka eller kappa som är tillräckligt stor för att rymma dig och barnet tillsammans under. Har man haft något som rymmer magen under graviditeten, så går den också utmärkt att få plats med ett barn i bärsjal eller bärsele under. Har man ingen jacka eller kappa som är tillräckligt stor, kan man köpa ett separat bärskydd som inte är alltför dyrt, och fylla i glipan och täcka in barnet varmt och vindskyddat med. Alla de här specialprodukterna finns i vår webshop om du skulle behöva något sådant. Har du inte råd till att lägga ut pengar på sådant, men behöver något nytt, går det säkert fint att hitta någon stor och varm jacka på myrornas som ni båda ryms under!

Inga kommentarer: